Projecten

Herfst- en winter GPS wandelingen

Deze wandelingen zijn voor de bovenbouw. Er wordt gelopen in het Paardenbos. Hier is ook de uitleg vooraf en zijn er kleine vooropdrachten. In groepjes zoeken de leerlingen dan met behulp van een GPS hun weg door het bos. Onderweg zijn er opdrachten, moet worden gekeken, geluisterd, gevoeld, gespeurd, genoteerd en dus geleerd.

 

Floralia

Vanuit De Groene Inval worden in het voorjaar een paar honderd jonge plantjes naar de scholen gebracht, bestemd voor de leerlingen van groep 6. Er wordt gekozen voor plantjes die de kinderen goed kunnen opkweken. Hoe dat moet wordt goed uitgelegd. Enkele weken voor de zomervakantie maken we dan een tentoonstelling, de Floralia. Een jury zoekt uit elke soort de drie mooiste planten uit. De winnende planten krijgen een prijs.

Polder-doe-excursie

Baarn heeft een rijk poldergebied! Toegespitst op de belevingswereld van de kinderen ontwikkelde De Groene Inval het Polder-doe-project. Op een unieke plaats in de polder doen de leerlingen in groepjes onderzoek naar alles wat daar leeft en groeit. Met netjes wordt gevist naar allerlei waterdieren. Vergrootglazen en zoekkaarten helpen bij het vinden van de juiste namen. Weidevogels worden met behulp van verrekijkers goed bekeken en besproken. Ook wordt er gezocht naar bloemen en planten die gewoon tussen het gras groeien.IMG 1105Nationale Boomfeestdag

De Boomfeestdag wordt in Baarn elk jaar in maart georganiseerd door De Groene Inval in samenwerking met StaatsBosBeheer. Dit gebeurt meestal in de vorm van een excursie in het bos. Medewerkers van Staatsbosbeheer vertellen wat er te zien is. SBB bepaalt ook de locatie in het bosgebied rondom Baarn waar de bomen, en welke bomen geplant worden. Er komen veel boeiende wetenswaardigheden over bomen en bosbeheer aan de orde. De boomfeestdag is speciaal voor leerlingen van groep 7. De school en de leerlingen krijgen na afloop een herinnering aangeboden.

Recyclingstation

Een ander project dat we in samenwerking doen is een bezoek aan het recyclingstation. Hiervoor werken we samen met RMN, Reinigingsbedrijf Midden Nederland, dat ons gastvrij ontvangt op hun mooie locatie. De kinderen leren dat we tegenwoordig eigenlijk niet meer kunnen spreken over afval omdat alles opnieuw gebruikt kan worden - als we het maar op de juiste manier scheiden!

Boerderijproject

Ook ons boerderijproject is mogelijk dankzij samenwerking, in dit geval met twee boeren waarbij we terecht kunnen en die de kinderen alle ruimte geven om te ontdekken wat er op hun bedrijven leeft en gebeurt. De kinderen zien hoe de koeien leven, wat er op het erf gebeurt en welke dieren en planten er nog meer op en om de boerderij leven.

Contact

Adres
De Geerenweg 8
3741 RS Baarn

Telefoon
+31 (0)35 5416013

Mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring | Copyright © De Groene Inval


get('twitter')) == 1) { ?>