Skip to main content
De Groene Inval - Natuur Milieu Educatief Centrum
ouder en kind tuinieren

Hoe werkt het?

Kosten per seizoen: €35 per kind, €50 bij twee kinderen of meer.

Jullie krijgen een tuintje van 6 m2, begeleiding, zaadjes en zaaiplan.

Dit en meer gaan jullie zaaien - Radijsjes, spinazie, worteltjes, uien, bieten, basilicum, aardappels, courgette, sperziebonen, zonnebloem, zinnia, korenbloem, goudsbloem

 

jong geleerd, oud gedaan

Samen met de familie moestuinieren? Dat is mogelijk bij De Groene Inval! Er zijn moestuintjes (6m² ) beschikbaar voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot-)ouders. Wij bieden begeleiding, tips en een zaaiplan. Leuk om meteen andere families te ontmoeten die ook houden van groente en fruit uit eigen tuin!

Elke maandag vanaf 15.30 of woensdag vanaf 13:30, 14:30 of 15:30 uur

Kosten per seizoen: €35 per kind, €50 bij twee kinderen of meer.

"Vertel het me en ik zal het vergeten.
Laat het me zien en ik zal het onthouden.
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken."


in de proeftuin leren de kinderen waar hun voedsel vandaan komt

Hele seizoen ervaren


Van zaad zaaien tot zaad winnen

Biologisch


We gebruiken biologische zaden van rassen speciaal geschikt voor de biologische teelt. Bij deze zaden wordt geen gebruik gemaakt van preventieve schimmeldodende chemicaliën. In de biologische teelt wordt meestal niet gekozen voor rassen die de meeste kilo’s produceren, maar wel de gezondste planten voortbrengen, zodat ze niet zo snel ziek worden. Gezonde weerbare planten levert ons ook gezonde voeding!

Schrijf je nu in!

Het tuinseizoen begint in april en duurt tot de derde week van september. De openingstijden zijn maandag tot en met donderdag van 13:00 - 17:30 uur. Tijdens schoolvakanties gaat het werken op de tuinen gewoon door, vergeet niet een vervanger te regelen. Tijdens de grote vakantie zijn de tuinen geopend van maandag tot en met donderdag 09:00 - 12:00 uur.